Shang gung

A shang gung tibeti, más források szerint kínai eredetű mozdulatsor. Megtanulása, gyakorlása nem igényel sem tágas helyet, sem erőnlétet, sem mozgáskoordinációt, sem nagy időbefektetést. A shang gung megtanulásához 2 óra, gyakorlásához kb. 15 perc elegendő.

Mit nyújt a shang gung mindennapos gyakorlása?

  • azonnali feltöltődést
  • jobb látást és hallást
  • jobb emésztést és minden testi funkció javulását, beleértve az emlékezetet
  • nyugodt alvást, sima érzelmi életet
  • az intuíció erősödését, pontosabbá válását
  • szebb hajat
  • a másokkal való összekötöttség és az üresség könnyű megtapasztalását

A shang gung heti ingyenes gyakorlásra e-mailben lehet jelentkezni.

Néhány tapasztalat a shang gung gyakorlókör tagjaitól

"Apám jobb karja és keze 8 éven keresztül teljesen mozgásképtelen volt. Elsorvadtak az izmok és az idegek. A shang gungot másfél éven keresztül, hetente 1-szer csináltam meg mellette. Most mozog a karja, és a kezét is, ha ügyetlen is kicsit, de használja."

"Hallok. Hallom, amit azelőtt nem hallottam: a madárcsicsergést. Előtte fülzúgásom volt. Na, azt most nem hallom. Látnak az emberek. Engem. Megnéznek az utcán, és előreengednek az ajtóban."

"Mindig shang gung után agykontrollozok, mert sokkal könnyebb. Egyszer megfogtam shang gung után a hervadt cserepes petrezselymet, azt látni kellett volna, hogy nőtt utána."

"Ha gyakorlok, szerencsés vagyok. Mindig egyszerre érek a megállóba a busszal, és aki eszembe jut, az felhív. Valahogy a megérzéseim is jobbak."

"Az erdő szélén szoktam shang gungozni. Az állatok úgy viselkednek, mintha ott sem volnék. Szinte a lábamhoz jönnek."

"Egyszer arcideggyulladást kaptam. Nagyon erős antibiotikumot kaptam rá, és amikor a gyógyszer elfogyott, még mindig nagyon fájt. Már régen nem shang gungoztam, gondoltam kipróbálom. Alig akartam elhinni, de mire befejeztem, már elmúlt a fájdalom."

"Soha nem volt normális ciklusom. Fájdalmas és erős vérzéseim voltak, és néha félév is eltelt két vérzés között. Amióta shang gungozok, 28 napra jön meg, csak két napig tart, de a legfontosabb hogy nem fáj a hasam. És le is fogyott."

"Megsűrűsödött a hajam és begöndörödött, amióta elkezdtem a shang gungot."

"A szolgáltatóiparban dolgozok. Én a pénz miatt shang gungozok. Megfigyeltem, hogy ha shang gungozok, van munkám, ha nem, akkor nem jönnek az emberek."

"Depresszióval kezeltek. Több évtizede szedtem gyógyszert. Most aludni is tudok gyógyszer nélkül. Napi 15 perc shang gung nem sok ezért. Ha tudom, 2-szer is megcsinálom."

"A szülés után egy hónappal kezdtem el, mert nagyon fáradt voltam. Mióta shang gungozok, bírom az éjszakázást. Nem idegesít semmi. Mindenki kérdezi, mitől nézek ki ilyen jól. Már a férjem is elkezdte. Neki is jó. Amikor összevesztünk egyszer, azt hittem, kihagyja, mert csak miattam csinálja, de másnap bevallotta, hogy a garázsban megcsinálta."